Мероприятия

НАЦИОНАЛНА СЕДМИЦА НА ЧЕТЕНЕТО В 20. ИОУ "ТОДОР МИНКОВ"

 

В Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността (2014-2020) на МОН се акцентира върху създаването на среда за насърчаване на грамотността, в която специално място се отделя на съвременните информационни средства и на ролята на учителите в нея.

С разбирането, че повишаването на грамотността е един от значимите фактори за развитие на всяко общество e приет Национален план за действие за изпълнение на Националната стратегия.

Министерството на образованието и науката провежда Националната седмица на четенето от 11.12. до 15.12. 2017, като реализира различни дейности за всеки един от дните.

20. Иновативно училище ще проведе Националната седмица на четенето с предложените инициативи.

дата

дейност

участват

12.12.

 „Моя бяла Коледа“

 учениците от първи клас

13.12.

„ Уча се от мъдростта на приказките” (състезание по четивна техника с учениците)

учениците от втори и трети клас

14.12.

„ Литературна  дъга” (четене с разбиране по формат на PARLS)

учениците от четвърти клас

15.12

Дари книга” – открит ден на училищната библиотека.

Закриване на националната седмица на четенето 

Ученици от 1-5 клас - сутрин

Ученици от 6 и 7 клас - след обед

Родители

 

 Каним всички родители да дарят книга на училищната библиотека.

Продължава...

ЗДРАВОСЛОВНО ЗА УЧЕНИЦИТЕ

 

Уважаеми родители,

В изпълнение на Иновативната си програма  за подобряване знанията и уменията на учениците за здравословен начин  на живот и за създаване условия за позитивна комуникация с родителите,  екипът „Физическа култура, здраве и спорт” на 20. ИОУ „Тодор Минков” за Ви кани на среща на 09.12. 2017 г. от 9:30 ч. в големия физкултурен салон на училището с д-р Ипократис Пападимитракос

 За Ипократис Пападимитракос

Ипократис (www.topforma.bg) е диетолог с над 15 годишен опит. Успял е да помогне на много деца на възраст 6-18 години да се разделят с вредните си хранителни навици, станали причина за различни заболявания, наднормено тегло и затлъстяване.

 При работата с деца, родителите имат основна роля, защото обикновено техните решения и поведение са причина за неправилното хранене на децата им.

"Темата за детското хранене е изключително важна за мен, защото начинът, по който възпитаваме децата си относно храната, определя до голяма степен тяхното здравословно състояние като възрастни. Както всички знаем, детското хранене не е детска работа - то е наша работа и поради тази причина всички ние сме отговорни да възпитаме здрави деца, като ги научим да се хранят правилно.",
Ипократис Пападимитракос

 По време на срещата на 09.12 Ипократис ще ви запозне с основите на правилното хранене за деца и ще отговори на вашите въпроси.

Продължава...

ОТКРИВАНЕ НА СКУЛПТУРАТА "ПЛАМЪК НА ПОЗНАНИЕТО"

Уважаеми родители, 

Ръководството на 20. ИОУ Ви кани да присъствате на 17.11.2017г. от 13,00 часа в двора на училището на тържественото откриване на скулптурата „ Пламък на познанието” с автор г-жа Манолова. За символиката на художественото произведение  ще говори проф. Вальо Лилов. Училищният хор Рая ще изпълни няколко песни от своя репертоар църковни песнопения.

Продължава...

Тв журналист слезе от екрана, за да ни гостува

Журналистът от тв "Европа" Ангел Бончев посети 20. ИОУ "Т.Минков", за да представи на учениците детската си книга „Свети Лука Доктора“. Той разказа за живота и чудесата на Лука Кримски, който със силата на вярата и с таланта си на лекар е изцелил много хора от тежки болести. Авторът прочете интересни откъси от своята книга, богато илюстрирана от художничката Светла Цветанова, и отговори изчерпателно на въпросите, които му зададоха децата. "В България свети Лука не е много популярен, но колкото повече светци познаваме и се уповаваме на тях, толкова повече молители пред Бога ще имаме" - заяви с увереност Ангел Бончев.

Продължава...

ЛЕТЕН ЕЗИКОВ ЛАГЕР

Ученици от немските паралелки на 20. ОУ „Тодор Минков“ преживаха щастливи и ползотворни летни дни през юли в курорта Семеринг, Република Австрия. С помощта на австрийските преподаватели - Сузане, Анна, Кристоф, те преодоляват езиковата бариера в реалната обстановка на немскоговоряща страна. Под умелото ръководство и педагогически такт на Лили Бурлакова – представител на туристическа агенция „Велбург ООД“, учениците имаха възможност да развиват социолингвистичните си умения, като се обучават, запознават се с природата, историята и културата на Австрия и активно спортуват и се забавляват.

Летният езиков лагер развива езиковите и социалните умения на учениците, постига и възпитателен ефект – дава възможност на децата да съжителстват и да поддържат добри взаимоотношения помежду си.                                                                                  

 

Продължава...

"Толкова съм щастлива, че разбрах в какво съм добра"- ученичка 4. клас

 Уважаеми родители на бъдещите петокласници от 20. Иновативно ОУ Тодор Минков, 

Ние истински вярваме, че всяко дете е родено с определени таланти и изобилие от вътрешни ресурси, които може да използва и развива, стига да успее да ги разпознае и осъзнае навреме, с подкрепата на родителите и учителите си. От 22 до 30 май 2017 екипът на фондация „Образователно сътрудничество“ помогна на 105 ученици от 4. клас на 20 училище "Тодор Минков" в София във важния избор за насочване след 4. клас. 

Програмата подкрепи децата да опознаят по-добре себе си и да осъзнаят своите вътрешни заложби. Консултатите използваха стандартизирани тестове за диагностика на личността и коучинг подход, които улесняват разбирането и процеса на осъзнаване на всяко дете.

Каквото и направление да избере детето, според Световния икономически форум сред най-важните умения, нужни за професиите на 2020 г., са комплексното решаване на проблеми, критичното мислене, креативността, емоционалната интелигентност и възможността за преценка и взимане на решения. Важни вече са не просто теоретичните знания, а това младите хора да умеят да ги приложат на практика, да се справят в живота, да намират решения на проблемите си, да бъдат активни граждани. 

Екипът на 20. Иновативно училище ще подкрепи избора на направление за обучение в прогимназиалния етап на учениците и родителите, за да разкрие и развие потенциала на всеки ученик.

Продължава...

КАКЪВ Е СРЕДНИЯТ УСПЕХ НА ДЪРЖАВАТА В ГРИЖАТА ЗА ДЕЦАТА

НАЦИОНАЛНА МРЕЖА ЗА ДЕЦАТА ще представи на 18. май от 11 ч. в салона на 20 ОУ "Тодор Минков" ежегодния си доклад за справянето на държавата с грижата за децата.  

Годишният доклад на НМД „Бележник“ оценява, както в училище, как правителството и администрацията са изпълнявали държавните ангажименти към децата през изминалата календарна година.

Продължава...

СЕДМИЦА НА ДОБРИТЕ ПРАКТИКИ

 

Продължаваме Дните на отворени врати, посветени на годишнината на 20 училище с представянето на добрите педагогически практики

 

1.   28.03  - II a -  Околен  свят  / 1час, 8.15 /-

             - Янка  Каунджиева

2.   28.03. - IVг- Човекът и обществото                    / 2 час,14.20 /

              -  А. Русева

3.   29.03. - III а - Бълг. език и л-ра / 4час,16.10 /

             - Н. Игнатова

4.   30.03. - I а - Бълг. език и л-ра  / 1час,8.15 /

            -Радост Иванова

5.    30.03. - III б - Човекът и обществото / 3 час,15.10 /

            - Д. Койчева

Продължава...

Мисия Кестен

"Мисия Кестен" разказва на учениците, за това колко важни са кестените за София и как можем да се грижим за тях.

Мисията акцентира върху значението на доброволческата дейност сред учениците, включвайки ги във форма на неформално образование със силно екологично измерение.

Продължава...
Абонамент чрез RSS

Актуално

Информация

Контакти

  ул. "Княз Борис I" № 27
     гр. София, 1463

  02/ 9521304

  0879121492

  ou20sofia@abv.bg

  Facebook страница

Google Maps